Press ESC to close

Staickheimerpad Klompenroute

Staickheimerpad

Het Staickheimerpad is vernoemd naar de oude naam van Stokkum. Tevens is dit het 133ste Klompenpad in Nederland. U kunt deze 17 kilometer lange route zowel linksom als rechtsom pakken en het startpunt is bij Restaurant ’t Klaphek in Stokkum. Wanneer men niet zo’n lange route wilt maken dan kunt u deze ook inkorten tot 9 of 11 kilometer. Onderweg komt u de meest mooie flora en fauna tegen. Een groot gedeelte van de route loopt door het populaire Bergherbos waar u flinke hoogteverschillen kunt ervaren, wat deze route ook zo bijzonder en uitdagend maakt. U kijkt uw ogen uit over de glooiende akkers, weilanden en stuwwallen.

Bekijk ook eens deze mooie aflevering van Omroep Gelderland over het Staickheimerpad in Stokkum!

Daarnaast zijn er ook nog een heleboel andere mooie dingen te bekijken onderweg, zoals een aantal toeristische punten.

Eetgelegenheden onderweg:
Restaurant ‘t Klaphek in Stokkum
Restaurant het Montferland in Zeddam
Grand Café Heeren Bubbel in ‘s-Heerenberg
Natuurboerderij de Wittenhorst in Stokkum

Tevens kunt u bij Natuurboerderij de Wittenhorst ook even een pitstop houden. Zij hebben namelijk speciaal een rustpunt gemaakt voor wandelaars van de Staickheimerpad route. Hier kunt u zelf een kopje koffie of thee zetten. Maar ook is er een mogelijkheid om een koud drankje of ijsje te kopen. De ideale plek om even tot rust te komen in een prachtige omgeving!

Wandelroute

Wilt u deze route ook graag bewandelen? Download de route via Klompenpaden.nl of gebruik de Klompenpaden app op uw mobiele telefoon!

Overnachtingsmogelijkheden

Wilt u niet alleen maar wandelen in deze prachtige omgeving maar bent u ook op zoek naar een mooie locatie om te overnachten? Vindt hier een leuke accommodatie!