Press ESC to close

Natuurboerderij de Wittenhorst

In 2017 startten wij met de overname van de familieboerderij in Stokkum. Ons ideaal is er een fijne plek van te maken waar landbouw en natuur samen werken. Waarbij we zoveel mogelijk circulair werken. Dus de dieren zelf voeden met eigen geteeld voer en de vast mest weer over de percelen verspreiden. Ook vinden we het belangrijk om de producten lokaal af te zetten, direct aan de leden. Naast op een natuurlijke manier voedsel produceren vinden we het belangrijk om onze kennis uit te bereiden en door te geven.

Gezond van bodem tot mond! Goed eten betekent voor ons, lokaal, vers, zo min mogelijk bewerkt eten. Voedsel wat is geteeld met respect voor de natuur zonder kunstmest of bestrijdingsmiddelen. Voedselproductie waarbij biodiversiteit toeneemt en de bodem en het bodemleven ondersteunt en gezonder maakt. Wij vinden het ook belangrijk dat klanten weten wat zij eten.

In een tweedaags arrangement kun je verblijven op onze boerderij en ervaar je de connectie met de natuur en de dieren. Je kunt zelf je verse eitjes uit het kippenhok halen en de koeien knuffelen en als je geluk hebt wordt er misschien wel een kalfje geboren of mag je een stukje op de minitrekker rijden. En hebt je direct contact met de boer en boerin. Zij zullen je alles vertellen over hun visie op landbouw.

Wanneer u op de natuurboerderij verblijft, kunt u ook perfect de prachtige omgeving verkennen met de Staickheimerpad Klompenroute. Tevens hebben wij speciaal voor wandelaars van deze route een rustpunt gecreëerd op het erf. Hier kunt u tijdens de route even tot rust komen en een kleine pauze nemen met een lekker kopje koffie of thee, een koud drankje of een heerlijk ijsje.

Contactgegevens:
Voorthuizerweg 16
7039 CT Stokkum
06-83593945
info@natuurboerderijwittenhorst.nl
www.natuurboerderijwittenhorst.nl